Opis
Restauracja ArcheVita to nie tylko przestrzeń serwowania posiłków dla Gości hotelowych, ale modne miejsce spotkań, do którego przyciąga wyjątkowe menu tworzone przez naszego Szefa Kuchni.
Jesienią 2020 oferta ArcheVita została poszerzona o sezonowe przetwory;) Swojski zakwas do barszczu, powidła, marynowane gruszki to jedne z wielu produktów, które można zakupić w Hotelu! Przetwory mają już swoje szerokie grono odbiorców;)
Dla firm, które są zainteresowane organizacją firmowych spotkań wigilijnych przygotowaliśmy dedykowane propozycje menu.
Jeżeli jednak wigilia firmowa nie odbędzie się w tym roku w tradycyjnej formie, to nic straconego, wciąż możecie dzielić się ze swoim teamem tym co najlepsze, wręczając przygotowane przez nas paczki świąteczne. W każdej paczce znajdziecie nasze przetwory i produkty, dzięki którym wszyscy poczują magię nadchodzących świąt.
Paczki Świąteczne to także idealnym propozycja dla wszystkich tych, którzy planują wyjazd na Święta do rodziny i nie chcą jechać z pustymi rękami :)
Święta to magiczny czas odpoczynku i radości. Ale tak szczerze - kto ma czas gotować, kiedy przed świątecznym wyjazdem czeka maraton pakowania walizek i prezentów, a lista rzeczy do zrobienia nie ma końca? Ile osób zostawia zakupy świąteczne na ostatnią chwilę i nagle się okazuje, że gotowanie schodzi na dalszy plan, bo doba nijak nie chce się rozciągnąć o dodatkowe godziny? :)
Dla tych, którzy bez wahania podejmują się przygotowania kolacji wigilijnej dla całej rodziny - mamy ofertę świątecznego cateringu.
CELEBROWANIE LOKALNYCH SMAKÓW
Dewizą restauracji jest tworzenie potraw na bazie znakomitych, świeżych, sezonowych składników od lokalnych dostawców. Dzięki temu otrzymują Państwo wyśmienite, wykwintne dania opracowane w oparciu o światowe trendy kulinarne.
Architektura smaków
Wszystkie posiłki serwowane w ArcheVita, począwszy od śniadań dla hotelowych gości, przez menu lunchowe, po propozycje na weekendowe wieczory, to wyjątkowa okazja do odkrywania niezwykłych aromatów, skomponowanych z dbałością o detale oraz finezję smaku.
SZEF KUCHNI - BARTOSZ MUSIAŁ
Od najmłodszych lat wiedział, że chce zostać szefem kuchni. Absolwent szkoły gastronomicznej w Częstochowie. Wiedzę i doświadczenie zdobywał między innym w Częstochowie, Wrocławiu i Warszawie. Pracował w restauracjach z kuchnią koreańska, włoską, francuską i tradycyjną kuchnią polską. Wielokrotnie pełnił funkcję prywatnego szefa kuchni. Świat gastronomiczny poznawał od stanowiska kelnera, barmana, kucharza oraz szefa kuchni.
Uczestnik pierwszej edycji Top Chef Polska. W doborze menu kieruje się indywidualnym podejściem do gościa oraz lokalnymi i sezonowymi produktami. W kuchni perfekcjonista, który dba o najmniejszy szczegół. Każdy talerz przygotowany jest z wielką dbałością i estetyką, a przede wszystkim odpowiednio dobranymi połączeniami smakowymi, które zaspokoją nawet najbardziej wymagające podniebienie.
Add a review