Opis
Pozwól sobie na odrobinę próżności i wypróbuj dań przyrządzanych metodą sous vide, czyli gotowanych w próżni, w precyzyjnie ustalonej temperaturze od 55 do 60°C. Dzięki temu mięso i warzywa zachowują swój naturalny smak, nie tracąc przy tym nic z wartości odżywczych.
Nad całym precyzyjnym procesem gotowania czuwa szef kuchni Adam Radkowski, spod którego zwinnych rąk wyłaniają się wykwintne dania, zaczynając od miękkiej i soczystej kaczki podawanej w akompaniamencie świeżych warzyw i egzotycznych przypraw.
Gdy już rozsmakujesz się w kaczce zapewniamy, że nabierzesz apetytu na więcej smaków. Proponujemy cały bukiet różnorodnych dań, od lekkich przystawek, w tym przygotowywanych metodą sous vide, przez aromatyczne zupy, sycące dania główne, aż po kuszące słodyczą desery. Dopełnij swoją ucztę specjalnie wyselekcjonowanym winem i ciesz się wyjątkowym momentem w gronie najbliższych.
Oprócz uczty dla podniebienia w Próżnej Kaczce czeka na Ciebie niebiańska atmosfera wśród industrialnej, ale wciąż przytulnej przestrzeni sali, a w ciepłe dni i wieczory do dyspozycji pozostaje letni ogródek, a jak wiadomo, na świeżym powietrzu wszystko smakuje lepiej! Kameralny klimat Restauracji
stwarza okazję do rodzinnych spotkań, romantycznych kolacji, ale też biznesowych spotkań.
Nasza restauracja powstała z pasji do gotowani i smakowania, a także dzielenia się kulinarnymi przygodami z naszymi Gośćmi, których zadowolone twarze są dla na największą nagrodą.
Jesteśmy po to, aby zaspokajać Wasze najśmielsze pragnienia kulinarne, drażnić Wasze zmysły i cieszyć najwybredniejsze podniebienia. Jesteśmy po to, aby Was rozpieszczać… mówiąc w skrócie – próżno szukać lepszej restauracji.
Add a review